Penafian

Tujuan utama saya menulis dalam website ini ialah kerana saya mendapati tidak banyak website yang menceritakan keuntungan & kerugian yang diperolehi secara jujurnya. Maka banyak cerita “too good to be true” tentang pelaburan saham disebarkan. Hakikatnya tidak semua pelabur mendapat keuntungan, ada juga yang rugi.

Website ini merupakan catatan pengalaman sebenar saya sepanjang menceburi pelaburan saham di Bursa Malaysia. Jika saya berbuat silap, maka diharapkan pembaca dapat menghindari kesilapan yang saya telah lakukan dan tidak berakhir dengan kerugian.

Akan tetapi, jika teknik yang saya buat telah menguntungkan tiada jaminan perkara yang sama berlaku pada pembaca. Pembaca hendaklah mengambil langkah-langkah sewajarnya untuk memaksimumkan keuntungan dan meminimumkan kerugian.

Saya berusaha sebaik mungkin untuk menulis pengalaman sebenar agar pembaca mendapat gambaran jelas bahawa pelaburan saham ini tidaklah terlalu indah seperti yang disangka dan tidaklah seburuk yang disangka.

Website ini bukanlah merupakan platform untuk membuat “buy call” ataupun “sell call”.

Segala maklumat yang diperolehi dari website ini hendaklah di sahkan semula dengan remiser masing-masing kerana saya mungkin tersilap dalam menulis fakta tertentu.

Segala produk ebook, dvd, digital produk yang saya sebut dalam website ini adalah dibeli oleh saya dan dicuba oleh saya sendiri. Tiada jaminan hasil mahsul yang sama akan dilalui oleh setiap pembaca yang membelinya.

Saya berharap agar penulisan ini dapat memberi manfaat pada diri saya dan juga pembaca.

Semoga keuntungan dan kekayaan yang kita perolehi digunakan untuk meningkatkan amalan sedekah dan kebajikan untuk umat manusia.

Sekian terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *