Bursa-Malaysia_Rakyat-News

Sumber gambar: Google

Alhamdulillah, hajat tercapai.

Sudah lama ingin membuat blog baru, yang lebih fokus pada niche tertentu.

Menulis agar dapat memberi manfaat.

Saya mula menceburi pelaburan saham di bursa malaysia sejak bulan Februari 2014. Saya mendapati, tidak banyak website atau blog-blog di Malaysia yang menceritakan secara tersusun tentang pelaburan saham. Kebanyakan website rujukan adalah ditulis mat saleh di luar negara.

Walaupun ilmu analisa teknikal (technical analysis) bersifat universal, tetapi market Malaysia adalah lebih unik. Ilmu kat oversea tu perlu disesuaikan dengan suasana market di Malaysia. Silap haribulan boleh rugi besar.

Oleh itu, saya ingin berkongsi dengan pembaca sekalian, pengalaman sebenar “real profit real loss”. Jarang dijumpai testimoni “rugi” di website, tetapi ramai akan berkongsi testimoni untung sahaja.

Saya juga dalam proses belajar lagi. Tujuan blog ini adalah catatan agar sama-sama mendapat manfaat.

Jika saya membuat kesilapan dalam pelaburan, maka saya berharap orang lain tidak membuat kesilapan yang sama.

Jika saya berjaya menjana keuntungan, saya pun berharap orang lain juga mendapat keuntungan.

Saya percaya tidak mustahil untuk menjana keuntungan yang lumayan dari Bursa Malaysia memandangkan ia merupakan lubuk duit sejak zaman berzaman.

Apa yang penting ialah ILMU, perlunya belajar dari Sifu / Mentor / Guru yang sahih, ilmu yang serasi dengan profil kerjaya kita.

Saya harap pembaca membuat double-check apa sahaja penulisan dari website ini. Lagi banyak tok guru kita pergi belajar lagi banyak yang kita.

Pelaburan sebenar ialah dalam ILMU, pulangannya adalah tiada had.

Sekian terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation