Pelaburan Ilmu

Pelaburan Ilmu

Alhamdulillah,

Hari ini telah tiba, saya teruja untuk menghadiri kelas / seminar saham yang ke-4 dalam hidup ini. Kelas ini adalah kategori kelas advance. Ia merupakan kelas yang tidak sama dengan kelas-kelas saham yang ada. Saya mengenali sifu saham ini melalui seorang rakan. Beliau merupakan seorang yang merendah diri dan tidak menyombong. Pertama kali saya menghadiri kelas beliau ialah pada Februari 2014 iaitu kelas “Advance Technical Analysis”. Beliau ialah En. Hafiz Faizal.

Saya telah banyak menghabiskan wang untuk “pelaburan ilmu”. Sekitar RM7000.00 telah dihabiskan untuk menghadiri seminar saham. Ini seminar saham sahaja, tak lagi termasuk seminar-seminar lain. Jika ada yang bertanya, apakah pulangannya? Adakah berbaloi?

Tunggu dulu!

Saya akan kongsikan bersama.

Saya akan review setiap seminar yang saya hadiri.

Agar para pembaca dapat membuat pilihan.

Ini adalah kerana terdapat banyak seminar-seminar saham yang tumbuh umpama cendawan.

Ditakuti suatu hari nanti ada yang akan mengambil kesempatan kepada pelabur newbies. Mereka ini mengenakan harga mahal atau agak murah berbanding orang lain. Tetapi ilmu yang diajar menyebabkan majoriti anak muridnya rugi besar.

Setakat ini saya bersyukur kerana tiada terlibat dalam seminar yang merugikan. Saya yakin semuanya bermanfaat.

Sehingga hari ini adakah pulangan pelaburan saham telah cover balik kos seminar saya? Mungkin ada pembaca akan tertanya-tanya.

Ok. Jawapan ikhlas saya…

Sehingga hari ini 11.09.2014 kos seminar yang beribu-ribu saya bayar belum lagi dicover oleh pelaburan saham saya. Insya Allah, saya yakin, keuntungan itu akan dicover dalam masa terdekat. Paling kurang dalam masa setahun dari sekarang bersama keuntungan-keuntungan saham yang lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation